Sms lån med betalningsanmärkning

Är du orolig för att inte kunna få ett sms lån med betalningsanmärkning? Det behöver du inte vara! Om du inte har obetalda skulder som gått till Kronofogden eller många alternativt helt nya betalningsanmärkningar finns chansen. Räkna dock med att du behöver ha en fast inkomst för att få låna. Troligtvis kommer du även att få betala lite mer i ränta för ett sms lån om du har en betalningsanmärkning.

Sms lån kännetecknas av att de oftast gäller ett lägre belopp än privatlån och av att det ska betalas tillbaka snabbare. Du kan också räkna med att det går fort att ansöka om och få ett sms lån med betalningsanmärkning.

Så ansöker du om sms lån med betalningsanmärkning

Det finns många svenska långivare som är beredda att bevilja ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Det lönar sig att jämföra flera olika erbjudanden. Tänk bara på att de räntor du ser på långivarnas hemsidor är exempelräntor. Du måste signera en ansökan med BankID för att se hur mycket du kommer att få betala. I de flesta fall sätts räntan individuellt och utifrån din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten kontrolleras sedan automatiskt med hjälp av ett kreditupplysningsföretag. Beskedet får du via sms inom någon minut. Alla uppgifter som ligger till grund för beskedet finns i register som är offentliga.

Välj sms lån utan kreditupplysning. Då drar du inte på dig onödigt många kreditupplysningar i samband med att du jämför sms lån med betalningsanmärkning. Ett annat alternativ kan vara att anlita en låneförmedlare. När du bestämt dig för vilket lån du vill ha bekräftar du ansökan. Ofta får du in pengar på ditt konto redan samma dag.

kvinna som tar sms lån

När är rätt tillfälle för att ansöka om sms lån med betalningsanmärking?

När det gäller lån kan man inte säga rakt av om de är bra eller dåligt att ta dem. Det beror helt på din ekonomiska situation. Ett lån kan vara en räddare i nöden eller ger dig resurser som hjälper dig att göra en riktigt bra affär! Det kan också vara en dålig idé att teckna ett sms lån med betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka. Ibland är det just det faktum att man tagit för många små sms lån som gjort att man fått problem med betalningsanmärkningar.

Då ska du vara försiktig med sms lån med betalningsanmärkning

Här följer en lista med situationer då är bättre att avstå från nya sms lån med betalningsanmärkning:

  • Du behöver egentligen inte det du lånar till. Man ska aldrig låna i onödan eller om det inte bidrar till höjd livskvalitet.
  • Du är osäker på hur din ekonomi kommer att se ut framöver. Även ett litet lån kan skapa stora problem om det inte betalas tillbaka i tid.
  • Lånet har hög effektiv ränta. Om räntan är hög ska du tänka igenom ditt behov en gång extra. Är det du lånar till värt kostnaden för räntor och lånets uppläggning?
  • Har du svårt att hålla reda på dina lån? Ett extra lån innebär en extra risk för att du drar på dig dröjsmålsränta och i värsta fall en ny betalningsanmärkning.
  • Håller dina gamla betalningsanmärkningar på att försvinna? Då kommer du snart att förbättra din kreditvärdighet och är inte begränsad till att ansöka om sms lån med betalningsanmärkning. I det läget ska du vara extra försiktig så du inte drar på dig en ny anmärkning.

Bra tillfällen att låna

Ett genomtänkt sms lån med betalningsanmärkning kan också vara guld värt. Här följer en lista med tillfällen då det är en bra ide att låna, även om du har en eller flera betalningsanmärkningar:

  • Du hittar något du verkligen behöver eller alltid brukar köpa till ett bättre pris. I det läget kan du spara pengar med hjälp av ett sms lån, ifall lånets totala kostnad är lägre än rabatten.
  • En viktig räkning förfaller till betalning. Om du inte har pengar till hyran eller något annat viktigt kan ett sms lån vara precis det som du behöver för att rädda situationen.
  • Du ser en möjlighet att köpa något du kan sälja med förtjänst. Är du typen som gillar att fynda på Tradera eller i loppisbutiker? Ett sms lån med betalningsanmärkning kan hjälpa dig att genomföra en bra affär!
  • Varierar dina inkomster och utgifter månad till månad? Ett sms lån kan ge dig jämnare ekonomiska förutsättningar.