Få lån utan UC med många förfrågningar

Är du orolig för om du kan få ett lån utan UC med många förfrågningar? Det är inga problem. Själva poängen med ett lån utan UC är just att antalet förfrågningar du har inte spelar någon roll.

Det är bara UC som bryr sig om antalet förfrågningar

Varje gång du ansöker om ett lån görs det en förfrågning om din ekonomi. Ett kreditupplysningsföretag scannar av offentliga register och hämtar in olika nyckeltal. Sedan får du ett kreditbetyg utifrån det. En uppgift som kan sänka ditt kreditbetyg är hur många förfrågningar som inkommit om dig de senaste 12 månaderna. UC (tidigare Upplysningscentralen) är det största kreditupplysningsföretaget och de är kända för att fästa stor vikt vid antalet förfrågningar. Ju fler du har desto sämre är det. Förfrågningarna ligger kvar i ett år. Det spelar ingen roll om du fått förfrågningar på grund av fullt rimliga saker som att du tecknat flera abonnemang, kanske för att du just har flyttat till ett nytt boende. 

Det finns flera andra kreditupplysningsföretag som inte tittar efter eller registrerar förfrågningar. Ett lån utan UC med många förfrågningar är alltså inte bara ett lån du kan få trots att många gjort en kreditupplysning på dig. Det är också ett lån du kan ansöka om utan att det registreras en ny förfrågan. Det kan vara värdefullt om du vid ett senare tillfälle behöver låna med UC.

När görs det förfrågningar?

Många tror att det bara är när de tecknar ett lån eller köper något på kredit som det görs en förfrågan. Faktum är att det räcker med att du signerar en låneansökan. Det registreras förfrågningar även när du blivit nekad att låna och när du jämför lån. Det är därför du ska välja lån utan UC med många förfrågningar om du jämför lån. Att jämföra lån är förnuftigt, kruxet är att långivare måste göra en förfrågan för att kunna ge dig ett erbjudande. Detta eftersom räntan oftast sätts individuellt. Att jämföra tio olika erbjudanden innan du tecknar ett större privatlån är helt normalt. Men du ska vara medveten om att det innebär att du får tio nya förfrågningar. Det kommer av avskräcka långivare som använder UC som kreditupplysningsföretag.

Det finns en lösning på detta problem och det är att använda en låneförmedlare om du måste låna med UC. Låneförmedlarna gör då en enda kreditprövning och förmedlar sedan informationen till långivarna. Det är alltså bara en förfrågning som registreras. Ansöker du om ett lån utan UC kan du jämföra hur många erbjudanden du vill, utan att några förfrågningar registreras. 

Vad avgör om man kan få ett lån utan UC med många förfrågningar?

Om det nu inte är antalet förfrågningar som avgör om du kan få ett lån utan UC, vad är det då? Det finns många saker som ligger till grund för det kreditbetyg som är resultatet av en förfrågning. För att få ett lån utan UC med många förfrågningar måste du först och främst uppfylla ett antal grundkrav. Det gäller oavsett vilken svensk bank eller vilket kreditmarknadsinstitut du vänder dig till:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska vara svensk medborgare, ha ett svenskt personnummer och vara skriven på en adress i Sverige
  • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden

Om du tagit dig över den tröskeln är det framförallt din inkomst som avgör om och hur mycket du kan låna. När det görs en kreditupplysning framkommer det även om du har betalningsanmärkningar. Har du sådana sjunker ditt kreditbetyg. Många långivare ger avslag direkt även om du bara har en enda betalningsanmärkning. Att ha betalningsanmärkningar är värre, avseende kreditbetyg, än att ha många förfrågningar.

Är lån utan UC med många förfrågningar dyrare?

Att lån är utan UC säger inget om hur dyrt det är. Det finns lån utan UC för de flesta behov. De kan ha både bättre och sämre villkor än lån med UC. Har du många förfrågningar samt betalningsanmärkningar? Då kommer du att få betala mer i ränta än om du inte har anmärkningar. Men det gäller oavsett om lånet är med eller utan UC.

Sms lån med många förfrågningar

En vanlig typ av lån utan UC med många förfrågningar är sms lån. Snabblån är lån på mindre belopp som betalas tillbaka snabbt. Många tar snabblån var och varannan månad utan att det är något problem. Det innebär att du skulle ha dragit på dig massor av förfrågningar om det varit UC som stått för kreditkontrollen. Hela marknaden för snabblån bygger faktiskt på möjligheten att teckna lån utan UC med många förfrågningar!